To víte, chlapi

Rozhodně neupírám našim ženuškám právo hrát si na vojáky, ale přesto si myslím, že to..

Read more

To víte, chlapi

Rozhodně neupírám našim ženuškám právo hrát si na vojáky, ale přesto si myslím, že to „pif, paf, bum, bác a ratatata“ patří především do světa mužského. Že jsou to hlavně chlapi, kteří si už odmalička hrávají na vojáky, kteří se později také většinou vojáky stávali a stávají. Jakkoliv je také pravdou, že zejména kvůli tomuto také v minulosti daleko častěji usilovali o získání ‚modré knížky‘, aby se této ‚mužské záležitosti‘ vyhnuli. Protože hrát si na vojáky je něco trochu jiného, než se nechat někde prohánět po cvičáku po celé dva, respektive později jeden rok.
padlý voják

Hraní si na vojáky je prostě podle mého názoru hlavně klučičí záležitost. I když už je dnes ta demokracie a boj za genderovou rovnoprávnost a tudíž neupírám ani ženám právo vzít do ruky jakoukoliv zbraň a pak být klidně i pořádně střelené.
Ovšem můj názor také je, že vojna nestojí za nic a válka už mě neláká tuplovaně. Kdežto taková hra na vojáky, to je jiná. Když může člověk s bojem kdykoliv začít, kdykoliv skončit a nic se mu nestane, to je něco báječného.
kluk s pistolí

A kde jinde si to u nás dopřát, než na nějaké střelnici, že? Malí kluci se sice mohou honit s atrapami zbraní i někde v parku nebo na ulici, ovšem kdyby tak činil někdo starší, zavřou ho do blázince nebo do kriminálu, to podle toho, nakolik bude připomínat dětinského cvoka a nakolik útočícího teroristu.
Na nějaké střelnici nám žádné z obou posledně zmíněných rizik nehrozí. Protože střelnice tu jsou právě od toho, abyste se mohli vyřádit ‚po vojensku‘, s opravdovými zbraněmi. A to aniž byste ublížili sobě nebo jiným.
I vám, kdo jste nikdy nedrželi zbraň v ruce, tak lze vřele doporučit .
střela ze samopalu

Vyzkoušejte si – ať jste to dosud neokusili nebo právě naopak – jak se střílí z různých zbraní, od malorážky přes pistoli a pušku až k brokovnici. A to pod dohledem instruktora, který vás to naučí a který zároveň dohlédne na to, abyste si při hraní na vojáky ve stylu malých kluků nepočínali jako malí a něco si tak neudělali. A který se také postará, abyste se o těchto zbraních i něco dozvěděli, možná i to, co by vám jinak zůstalo utajeno.
Střelnice jsou tu zkrátka od toho, abyste si mohlo konečně pořádně zahrát na vojáky. A to klidně i vy, úplní začátečníci, ba i vy, kteří jste se před mnoha lety nejednou snažili ze všech sil dostat modrou knížku a také ji nakonec třeba dostali.
Tady se vyřádíte a třeba vás pak přejdou roupy zkoušet to někde jinde. Dejme tomu někde v okolí Bataclanu.